Guggenheim Pavyonları Saadiyat Adası, Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri; 2007

Yayın tarihi: 20.06.2008

Guggenheim PavyonlarıSaadiyat Adası, Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri; 2007

    

 

Birbirine eklemlenmiş iki ayrı tektonik kabuktan oluşan yapı, farklı türde sanat etkinliklerine ayrılmış galerilerin yanısıra kafe ve ortak kullanım alanlarının bulunduğu bir kültür merkezidir. Kabukların gözenekli yapısı, iç mekan aydınlatması için doğal ışık filtreleme görevi görürken, yapay aydınlatma kullanımı esnasında çevreye etkileyici bir görünüm sunmaktadır.

 

 

 

Mimar:

Asymptote: Hani Rashid + Lise Anne Couture

İşveren:

Solomon R. Guggenheim Foundation

TDIC

Proje başlangıç tarihi:

2007

Yüzölçümü:

5.000 m2

2.500 m2

Modellemeler:

Asymptote: Hani Rashid + Lise Anne Couture

Arredamento Mimarlık Aralık » Konu Başlıkları

© 2018 Tüm hakları saklıdır.
Matbaacılar Sitesi No:115 Bağcılar, İstanbul
iletişim
Boyut Pedia Kategoriler